19 April 2012

Masjid Selat

Tahu di mana si rambut toncet nie berada???
Yup kami berada di masjid selat atau di kenali dgn nama masjid pulau melaka. Inilah aktiviti di petang cuti umum melaka bandaraya bsejarah. Sebelum tu kami dah plan nak masuk town. Tp mak datuk bila cuti jer mst jalan mlk sesak sangat. Tak jadi nak g memana lagi aku pun plan nak g jejalan kat area mlk raya jer. Sajer nak tgok tempat lama aku bkerja dulu..rasa rindu jer mcm nak keja balik la..hehehehe
 Lepas dah pusing area mlk raya kami pun masuk jap ke pulau tgok2 kawasan dia, dah byk perubahan ramai jugak pelancong datang kalau dulu sunyi jer. Tempat cantik tenang dgn angin dari laut yg bertiup sepoi2 bahasa gitu..Tp yg buat aku dgn suami huru hara dari menikmati suasana nie adalah bebudak nie. Ader yg sampai nak jatuh longkang, ader yg ambik air sembahyang sampai basah baju dan yg si kecik tu asyik naik turun tangga. Mama tahu la umah nenek ko takde tangga dik!!

4 ulasan:

  1. suke pic satu family tu kak c....cantik...buat le header pic tu....lengkap satu family hah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagus cadangan ko lieya..nti nak buat la..

      Padam
  2. cantinya masjid tu...
    bentuk binaan tu mgagumkan

    BalasPadam
  3. Cantikkan lya..betul2 tepi pantai..klu nak tgok lbh byk pic. Search la..

    BalasPadam