30 April 2012

Melaka Sentral & Roti Boy

Hari ni aku bawak anak2 pergi melaka sental pulak utk belikan tiket bus. Sebenarnya aku suker sgt g melaka sentral ni. Bukan aper dah lama tak pergi sana..dulu time aku keje part time kat tesco selalu la dtg sini. Sb kat sini ader lg 1 branch kedai yg aku keje tu kedai roti mexico, atau dkenali papa roti atau roti boy. Hehehe...sbenarnya aku mgular, ckp jer aku nak cover branch sana..poyo jer...

Tp sebenar aku g lepak2 dgn bebudak yg keje kedai tudung, budak kedai make up...hehehe..dpt main make up2 kejap..tu la kenangan zaman remaja dulu banyak memain2 dari keje..

Inilah dia roti tu...pic ehsan goggle yer. Pic album aku dah rosak. Sampai skg klu aku terbau roti ni kat memana mmg dah rasa muak. Sb dulu aku selalu mkn sampai kembung..hehehe mkn free.

Inilah part yg aku paling suker pe lagi meletakkan toping coffe kat bun tu..sikit2 aku suker ar. Tp bila hari minggu mau nak tercabut lengan. Manusia bukan main ramai lagi dok Q..aduhh sampai tak sempat mkn.

Inilah sbahagian staf kat mlk branch punya roti boy. 2 org tu anak tokeh..mak cina bapak melayu org pd. Sejarah knp ader 2 branch kat malaysia ni? Satu papa roti satu roti boy..sb tokeh pecah share. Padahal bersaudara tu..takpe ar lantak korg ar. Resepi tetap okeh..cuma adunan dan kuantiti brg jer lelain. Tempat pertama aku belajar buat kat roti boy subang parade.
posted from Bloggeroid

2 ulasan:

  1. wahhh... blhla buat sndiri roti tu..

    BalasPadam
  2. Hehehe..yg tu tak brani nak ckp...takut tak segebu yg di uli dgn mesin..huhuhu.

    BalasPadam