31 Oktober 2012

WW : Color Contact Lenses Vs Contact Lenses

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Tengok banyakkan contact lenses nie.. untuk org yg suri umah mcm aku nie mmg sesuai la pakai yg jenis mcm nie (one day). Sebab kalau kuar g memana yg agak jauh dari umah baru la akan pakai. Kalau tak pakai spek jer mcm g sekolah ambik adam tu.
Entry aku kali nie cuma nak cakap yg aku masih minat giler kat colour contact lenses tu, dah la murah pastu cantik2 sangat. Boleh buat mata jadi besar tu yang aku suka suka sangat. Hehehehe...Nak tahu tak? kalau ada apa2 majlis aku pakai jugak tau, cuma aku pakai kejap2 jer la..Hehehe..Dasar tak serikkan..

Semoga suatu hari nanti contact lenses dari korea nie akan di perbaharui kualiti nyer..hahahaha..siap doa lagi..

14 ulasan:

  1. Anak kakak nak pakai kakak tak benarkan sebab pernah terjadi pada abang kakak contact lens termasuk ketepi pelipis sebab tertidur - sampai ke hspital Ida... tapi doktor buat senang je. Just tolak-tolak guna jari aje boleh balik semula ke mata. Kakak takut guna sejak tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha..sampai tertido pakai mmg sajer cari nahas la..

      Padam
  2. saya pernah try sekali pastu terbaca kat paper yg kisah buta kejap.. lepas tu terus takut nak pakai... anak sedara pulak menguatkan cerita yg kawan dia kat opis cuma pakai time nak melawa je (ke kenduri ke event apa2 ke) lepas tu mata kawan dia jadi terjojol keluar.Bila check doktor, doktor cakap tu akibat dari pakai lens... sampai sekarang mata kawan dia macam terjojol keluar padahal sebelum ni ok je... huhuhu seram dengar.. terus buang lens

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu satu syiela, ada kes yg biji mata hitam tu semakin mengecil saiz dia..lama kelamaan org tu pun pelik knp mata dia mcm alien..sekali g cek doc..doc cakap punca dari pemakaian kanta lekap nie.

      Padam
  3. last lya pkai CL thn 2004 dulu..kaler coklat cair.... skarang dh lama x paka.. ade gak ura2 nak beli..asyik tangguh je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lya pastikan beli yg berkualiti yer..hehe

      Padam
  4. Tak bahaya ke pakai yg jenis korea ni...pakai elok2..mate ni takde pengganti tau..

    BalasPadam
  5. ishh jgn pakai lagi la kak c...lieya dah stop terus...beli len color yg freshkon atau freshlook jek...lawa2 gak..siap ade ring lagi...walaupun tak dpt harga 20 hengget tapi yg penting mate selamat....

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..yer sesekali boleh ar beli..nasib dah tak kerja..

      Padam
  6. Sampai skang x reti pakai contact lense!

    BalasPadam
    Balasan
    1. baik tak payah try..klu dah pernah try akan jd mcm saya..asyik nak paskai jer..hehehe...

      Padam