Assalamualaikum dan selamat pagi..
Hai...dah sarapan semua?? Ari isnin no..semua mcm liat jer,enjin pun mcm tak nak dipanaskan. Tp takpe t bila dah jumpa mcm2 kat luar tu mesti aura keceriaan tu muncul...okeh2 seblm aku teruskan kerja umah. Aku tinggalkan sikit sweet story mory kat sini. Zasss...
Hari nye punye story mory mesti ar pasal semalam. Hehehe..kali ni aku bawak pasal makan jer. Story kemarin pasal muffin kejong dan hari ni pulak roti koktel ayam..yg sebenarnyer roti sosej tp takde sosej bantai jer ar koktel tu. Tp ok jugak comel2 jer.
Ini aku buat utk lunch kanak2 ribena ni..kebetulan roti pun dah tinggal 2 keping dan biskut pun tinggal serdak. Okeh mmg jd sangat ar tu.
Nak buat pun tak susah pejam jer dah boleh siap. Ni semua kenangan aku kerja kedai roti dulu la..hehehe..ader jugak faedah. Okeh terus2kan dgn cara2 nyer. 1st bik roti tu buang kulit tepi pastu rollkan dgn gelas atau pape jer yg boleh memenyetkan nyer jd nipis.
Bila dah penyet potong ikut saiz koktel tu dan selimutkan la sosej/koktel tu..senang ckp gulung ar. Dulu kat kedai roti aku tgok mama belah sosej tu jd 2. Ini kita kat umah biar mkn puas2 boh sbijik terus..hahaha..
Pastu masukkan dlm telur dan kemudian golek dlm serbuk roti pastu terus masuk dlm kuali yg ader minyak panas. Goreng kejap jer pastu dah siap utk mkn. Klu ada roti dan sosej lbh aku buat byk2. Pastu simpan dlm peti ais bila2 nak mkn boleh je goreng..jimat masa..
Ok ar taknak melalut panjang penyapu dan mop sedang menanti di luar sana..tatatititutu..
Hai...dah sarapan semua?? Ari isnin no..semua mcm liat jer,enjin pun mcm tak nak dipanaskan. Tp takpe t bila dah jumpa mcm2 kat luar tu mesti aura keceriaan tu muncul...okeh2 seblm aku teruskan kerja umah. Aku tinggalkan sikit sweet story mory kat sini. Zasss...
Hari nye punye story mory mesti ar pasal semalam. Hehehe..kali ni aku bawak pasal makan jer. Story kemarin pasal muffin kejong dan hari ni pulak roti koktel ayam..yg sebenarnyer roti sosej tp takde sosej bantai jer ar koktel tu. Tp ok jugak comel2 jer.
Ini aku buat utk lunch kanak2 ribena ni..kebetulan roti pun dah tinggal 2 keping dan biskut pun tinggal serdak. Okeh mmg jd sangat ar tu.
Nak buat pun tak susah pejam jer dah boleh siap. Ni semua kenangan aku kerja kedai roti dulu la..hehehe..ader jugak faedah. Okeh terus2kan dgn cara2 nyer. 1st bik roti tu buang kulit tepi pastu rollkan dgn gelas atau pape jer yg boleh memenyetkan nyer jd nipis.
Bila dah penyet potong ikut saiz koktel tu dan selimutkan la sosej/koktel tu..senang ckp gulung ar. Dulu kat kedai roti aku tgok mama belah sosej tu jd 2. Ini kita kat umah biar mkn puas2 boh sbijik terus..hahaha..
Pastu masukkan dlm telur dan kemudian golek dlm serbuk roti pastu terus masuk dlm kuali yg ader minyak panas. Goreng kejap jer pastu dah siap utk mkn. Klu ada roti dan sosej lbh aku buat byk2. Pastu simpan dlm peti ais bila2 nak mkn boleh je goreng..jimat masa..
Ok ar taknak melalut panjang penyapu dan mop sedang menanti di luar sana..tatatititutu..
posted from Bloggeroid
PEBERET mia mija nie kak....dulu rajin gak buat....tapi dieorg punye style suke boh ces sekali...so atas roti tu letak cheese pastu baru letak sosej n rol kan...goreng...fuh meleleh2 hah cheesenyer.....
BalasPadamYup lieya..mcm2 kita boleh letak..dulu letak ham. Janji nak kreatif jd bebudak pun suker ar..puas hati bila ape yg kita masak semua dorg mkn..hehehe...
BalasPadamwah..resepi menarik tuk asya ni
BalasPadamLya..try ar t mesti asya suker..
BalasPadam